נוגדי החמצון הטעימים או בשמם המוכר יותר אגוזי קשיו!

08/02/2016 18:18

רבים כבר יודעים שאגוזי קשיו הם פשוט מעולים להכנת ממרחים וכבסיס לרטבים עשירים בעלי מרקם וטעם קרמי. בניגוד לאגוזים אחרים לקשיו יש טעם נייטראלי למדי ולכן הם אידאליים להכנת "גבינה" או "חלב" צמחי ואפילו עוגות ועוגיות טבעונאיות(raw). אם תבחרו להשתמש באגוזי קשיו נאים באיכות גבוהה תוכלו לראות אותם נובטים בזמן ההשרייה במים, מה שיעצים את ערכיהם התזונתיים ויהפוך אותם לזמינים וקלים עוד יותר לעיכול.

אף על פי שאנחנו מכנים את הקשיו אגוז הוא למעשה זרע, מה שהופך אותו לאפשרי לאכילה גם לבעלי רגישות לאגוזים (בכל מקרה אם אתם אלרגים מומלץ לבדוק את העניין באופן אישי עם רופא)

הזרע הלבנבן בעל צורת הסהר גדל בתוך פרי הקשיו, שנקרא גם תפוח קשיו, זהופרי עדין שניתן להכין ממנו ריבות ומיצים ובמקור הוא גדל בברזיל.

למרות הטעם הקרמי והמרקם החמאתי אגוזי קשיו מצטייניםבתחולת שומן נמוכה ביחס לאגוזים אחרים, וכן השומן שבהם מכיל חומצות שומן אולאיות, ממש כמו בשמן זית, הידועות בהשפעתן החיובית על כולסטרול. חומצות שומן חד רוויות עשויות לסייע להורדה במשקל.מחקר תזונה מ 2006 שנערך באוניברסיטת לומה לינדה מוצא שהוספת אגוזים כגון קשיו לדיאטה בריאה ומאוזנת תורמת לירידה באחוזי השומן בגוף ושיפור ברגישות לאינסולין אצל חולי סכרת סוג 2.

אבל מה שבאמת מדהים בקשיו אלו הנוגדי חמצון שבו והצפיפות התזונתית שלו. אגוזי קשיו כל כך עשירים במינרלים כך שברבע כוס קשיו יש את כל כמות הנחושת הדרושה לגוף ליום, וכמעט שליש מכמות הזרחן, מגנזיום, מנגן ואבץ. נחושת חיונית לגוף על מנת לספוג ברזל ביעילות ולהתמודד עם הרדיקלים החופשיים בדם (רמות גבוהות של רדיקליים חופשיים בגוף הן מהגורמים למחלות כרוניות כגון סרטן ומחלות לב) לנחושת תפקיד חשוב גם בתור רכיב חיוני בכל מיני תהליכים אזנימתיים בגוף כגון יצור ובניית קולגן. כמות המגנזיום המרשימה שיש בקשיו היא כשלעצמה סיבה מספיק טובה להוסיף קשיו לתזונה היומיומית שלנו. בתזונה ואורח חיים מערבי ומודרני יש מחסור מובנה במגנזיום,בארה"ב 80% מהאוכלוסיה סובלת ממחסור במגנזיום. מחסור במגנזיום עלול להוביל לבעיות לב ומערכת העיכול ועלול לפגוע ביכולת לספוג סידן. חופן קשיו ליום יכול לספק שליש מכמות המגנזיום הדרושה למבוגר ליום.

אז כן, אגוזי קשיו הם מהאגוזים החשובים ביותר שיש לשמירה על תזונה מאוזנת, חילוף חומרים מיטבי ומניעת מחלות אבל לא פחות מזה הם גם טעימים מאוד! אפשר לקלות אותם ולהוסיף למנות של מוקפצים או למשל לפופקורן בתור תוספת קראנצית, אפשר להכין מהם חמאת קשיו, גבינה, קרם לעוגה, חלב ורוטב עשיר ומפנק לסלט. למשל הרוטב הזה:

כמות 4-6 מנות

זמן 5 דקות

סה"כ זמן 20 דקות

רכיבים:

1 כוס אגוזי קשיו

1 כפית אבקת שום

1/2 כפית אבקת בצל

2 כפות מיץ לימון

2 כפות חומץ הדרים או תפוחי עץ

1 כפית מלח

1/4 כוס מים קרים

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

להשרות את הקשיו למשל 15 דקות לפחות בקערה עם מים קרים. לסנן את המים ולעבד בבלנדר חזק או מעבד מזון את הקשיו יחד עם כל המרכיבים חוץ מהפטרוזיליה. עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. להעביר לכלי הגשה ולערבב עם הפטרוזיליה הקצוצה. ניתן לשמור בקרור עד שלושה ימים

 

Posted in News על-ידי

Eran Nahum

Post Comments

1
1

You must be logged in to post a comment.

click here to log in