אוכמניות

תמונות נוספות

אוכמניות
מק"ט :
25.00 ₪ יחידה
לרכישה
תיאור

פרטים

אוכמנית (שם מדעי: Vaccinium sect. Cyanococcus) היא שיח נשיר וגבוה, הנושא פירות בתצורת ענבה כדורית בצבע סגול כהה. השיח יכול להתנשא לגובה של עד 3 מטרים. נפוץ ביערות אמריקה הצפונית האוכמניות מכילות סוכר, אך תכולתן הקלורית איננה עולה על 43 קלוריות למאה גרמים, והן מכילות גם שפע רכיבים בריאים, כמו נחושת, אשלגן, מנגן, מגנזיום, ויטמין C, ויטמין K, ומגוון סיבים תזונתיים. מעבר לכך, האוכמניות מכילות פיגמנטים בצבעי הסגול - כחול, המכונים אנטוציאנוסידים. חומרים אלה מחזקים את כלי הדם, ועל כן, האוכמניות נחשבות ליעילות ביותר בכל הנוגע לטיפול בבעיות כלי דם מגוונות. אוכמניות כחולות אף מכילות גלוקוכינין, שהינו חומר פעיל אשר יעיל להורדת רמות הסוכר בדם. רכיב עוצמתי נוסף הוא pterostilbene, אשר תורם להפחתת רמות הכולסטרול בדם ויעיל למניעת מחלות לב שמקורן בבעיות כולסטרול.
פרטים נוספים

פרטים נוספים

יצרן פטל ישר מהשדה - קיבוץ רמת השופט
יתרונות בריאותיים אוכמניות שייכות למשפחת פירות היער וכמו שאר חברי המשפחה גם האוכמניות מכילות כמויות גבוהות ביותר של נוגדי חימצון חזקים מאוד אשר ביכולתם לסייע לשמירה על בריאות כללית. נוגדי החימצון באוכמניות תורמים לסיוע למצבי בריאות שונים כגון: האטת תהליכי הזדקנות, הרזיה, הפחתת רמות כולסטרול בדם, שמירה על בריאות הלב, שיפור עיכול, עצירות, שיפור מראה עור הפנים, פעילות אנטי סרטנית, ניקוי רעלים ושיקום הכבד ועוד.
יתרונות תזונתיים האוכמניות מכילות סוכר, אך תכולתן הקלורית איננה עולה על 43 קלוריות למאה גרמים, והן מכילות גם שפע רכיבים בריאים, כמו נחושת, אשלגן, מנגן, מגנזיום, ויטמין C, ויטמין K, ומגוון סיבים תזונתיים. מעבר לכך, האוכמניות מכילות פיגמנטים בצבעי הסגול - כחול, המכונים אנטוציאנוסידים. חומרים אלה מחזקים את כלי הדם, ועל כן, האוכמניות נחשבות ליעילות ביותר בכל הנוגע לטיפול בבעיות כלי דם מגוונות. אוכמניות כחולות אף מכילות גלוקוכינין, שהינו חומר פעיל אשר יעיל להורדת רמות הסוכר בדם. רכיב עוצמתי נוסף הוא pterostilbene, אשר תורם להפחתת רמות הכולסטרול בדם ויעיל למניעת מחלות לב שמקורן בבעיות כולסטרול.
שימושים אף על פי שאוכמניות נפוצות לאורך כל השנה, אחת מהריבות הפופולריות ביותר היא ריבת אוכמניות, לרוב בשילוב עם פירות יער אחרים כגון אסנה. זאת הודות לצבע העמוק המופק מהן, המקנה לריבה מראה מושך יותר ללא צורך בצבעי מאכל. אוכמניות הן גם תוסף מקובל ונפוץ במוצרי מאפה רבים, כגון מאפין ופנקייק, על מנת להוסיף צבע ולהוסיף בטעמן המתוק חמצמץ את המתיקות של הסוכר. בשל טעמן, הן נחשבות כציפוי מתאים על עוגות גבינה קרות, לעיתים בשילוב עם פירות יער נוספים בעלי טעם חמצמץ עוד יותר כגון חמוציות.
ערכים מקומי
סקירות

No questions asked yet.

Ask Vendor A Question

* שדות חובה

You may also be interested in the following product(s)
×

כדי להוסיף מוצרים לסל, ראשית יש לבחור קבוצה ממנה תזמינו

לבחירת קבוצה